Hyväksyä ihmisten erilaisuus ja osoittaa empatiaa ovat arvoja, joita yritämme opettaa lapsille jo varhain kunnioittaa. Se on välttämätöntä nykypäivän päivä ja ikä rakentaa sen varaan, että tunneäly kun he tulevat murrosikään, alkaa puhua heille siitä, seksuaalinen väkivalta, mikä merkitsee suostumusta ja ymmärryksen rajoja. Meidän täytyy tehdä samasta oppitunteja opetimme heille nuorena kiusaamisesta, kuin ottaa keskinäistä kunnioitusta muita kohtaan, ja soveltaa sitä tähän aiheeseen tweens, teini-ikäiset ja nuoret aikuiset kaikkia sukupuolia.

Nuoruus on vaikeaa aikaa koko sosiaalisen hankaluus, kokeilua ja tarve hyväksymistä. Se voi olla sekava ja epämiellyttävä. Se alkaa oppimisen luoda rajoja itselleen ja kunnioittaa muiden rajoja. Opetus nuorille, että jonkun käytös tai ulkonäkö ei osoittaa tahallisuus on niin tärkeää. Ottaa ne olla tietoinen jonkun kehon kieli, sävy heidän äänensä tai niiden ilme auttaa heitä ymmärtämään, että vaatteet henkilö on pukeutunut tai miten paljon he ovat juominen ei pidetä suostumusta.

Samaan aikaan, nuori henkilö, tulisi olla käsitys oman henkilökohtaisen rajoja. Ne täytyy ymmärtää, miten tunnistaa epäterveellistä tilanteissa ja tuntea valtuudet poistua, jos he tuntuu epämukavalta ilman selitystä tai anteeksipyyntöä. Nuorten pitäisi myös tuntea olonsa turvalliseksi puhuessaan vanhemmat, pomot tai kouluviranomaiset, jos heille on tapahtunut jotain ilman pelkoa tuomiota. Mikä tärkeintä, ne täytyy päästää irti syyllisyydestä ja ymmärtää se ei ole niiden vika, riippumatta siitä, mitä he käyttivät, miten he puhuivat, jne.

Helpottaa näitä keskusteluja voi joskus olla haastavaa vanhemmille ja jopa kasvattajia, mutta ovat erittäin tarpeellisia. Kulmakivi ymmärrystä suostumusta on, että se on suora vastaus ja ole jotain, joka on mikä tai tulkinnan kohteena. Yksinkertaisesti sanottuna, vain puhuttu “kyllä” tarkoittaa “kyllä” ja sana “ei” ei vaadi selitystä. Kuitenkin, jos sinulla alkaa? Puhu asioita, kuten mitä joku oli yllään, jos joku oli menossa tai mitä he olivat tekemässä, ovat hyviä paikkoja aloittaa.

Yrittää selvittää, miten navigoida näitä vaikeita keskusteluja tyttäreni oli katalysaattorina minun kirja, “ABC: n Ei-Suostumus”, äskettäin julkaistu, ja saatavilla on Amazon. Olen taiteilija (joka oli avainasemassa suunniteltaessa tämän kirjan), mutta olen myös kahden lapsen äiti ja on kirjoittanut sen vanhempana, minun tärkein työ. Kun tyttäreni oli menossa collegeen, aloin terapeuttisesti muistiinpano alas minun ajatuksia ja pelkoja ja jotenkin, suunnittelemattomia, seinillä oli kirjoituksia ja doodles kehittynyt opettavainen kirja suostumusta. Kautta runous ja kuva, en ääriviivat esimerkkejä ja skenaarioita, että nuori ihminen (köksmaskin) voi löytää itsensä, kuten hyväksyä kyydin kotiin, mennä treffeille tai tanssia juhlissa. Toivon, että tämä kirja voi auttaa muita vanhemmat puhuvat lapsilleen tästä tärkeästä aiheesta.

Perus moraali ja arvot merkki, että meidän lapset ovat oppineet, kun he olivat nuoria on laajennettava, kun selittää heille, mitä on ja mitä ei ole suostumusta. Se tulee alas, suhteessa, kunnioittaa muita ihmisiä ja kunnioittaa itseäsi. Kenenkään ei pitäisi koskaan tehdä joku muu tuntea peloissaan, pakotetaan tai uhkaillaan. Meidän pitäisi koskaan lopeta oppimista, miten olla kunnioittava muita. Aloittaa vuoropuhelun tänään ja pitää se menee. Anna nuori ihmiset elämässäsi tietää, että olet siellä auttaa ohjaamaan heitä tuomitsematta.